Lääketieteellinen Akupunktio (kivunhoito)

Lääketieteellinen akupunktio on neuloitushoito, jossa pistospaikat määräytyvät ennaltamääritettyjen hoitopisteiden ja esitutkimuksessa löydettyjen kipupisteiden (triggerpisteiden) kautta. Akupunktiohoito toimii parhaiten sarjamuotoisena (3-10krt). Akupunktiolla pyritään stimuloimaan kehon omia luontaisia fysiologisia reaktioita helpottamaan kehossa vallitsevaa tilaa. Akupunktio soveltuu parhaiten osaksi kivunhoitoa. Paikallisesti neulotuksen avulla pystytään vaikuttamaan kudoksen aineenvaihduntaan, edistämään kudoksen paranemisprosesseja sekä rentouttamaan lihasta. Yleisesti laskemaan kipua provosoivia stressitasoja sekä rauhoittamaan kivunkokemukseen vaikuttaviin mekanismeihin.

Akupunktioon voit varata ajan fysioterapeutillemme Niko Rouvalille.

Klikkaa tästä hinnastoon. 

Dry needling

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla toteutettavaa hoitoa. Hoidon vaikutus perustuu neulan aikaansaamaan vaikutukseen. Dry needling -hoidossa etsitään ensin sormin tunnustelemalla kireä lihasjuoste sekä trigger-piste, johon neula asetetaan. Trigger -pisteet ovat usein herkkiä ja kipeitä pisteitä lihaksessa, jotka tuntuvat pinnallisissa lihaksissa kireinä juosteina tai hernemäisinä pisteinä. Trigger -pisteille tyypillistä on heijastekipu.

Dry needling vai akupunktio?

Dry needling -hoidossa stimuloidaan immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaistaan kehon omia paranemisprosesseja. Tämä tarkoittaa sitä, että Dry needling -neulat asetellaan pehmytkudoksissa sijaitseviin triggerpisteisiin. Puolestaan akupunktion perimmäinen tarkoitus on hoitaa kehoa meridiaanien eli energiakanavien akupisteiden kautta, kiinalaisen lääketieteen mukaisesti. Kuitenkin Kuntoaskel Oy:n akupunktioon kouluttautunut fysioterapeutti Niko Rouvali toteuttaa akupunktiota kivunhoidon kautta, jolloin pistospaikat määräytyvät ennaltamääritettyjen hoitopisteiden ja esitutkimuksessa löydettyjen kipupisteiden kautta, samalla tavalla kuten Dry needlingissä.

Kuntoaskel Oy:ssa Petteri Friberg on kouluttautunut yläraajojen ja niskan alueen neulahoitoihin, mutta Niko Rouvalille voi varata aikoja, mikäli toiveissa on hoitaa alaraajoja neulojen avulla.

Vasta-aiheet neuloilla tehtäville hoidolle:

  • Infektio
  • Verenvuotosairaus
  • Lääkitys, joka altistaa verenvuodolle
  • Hoidettavassa raajassa on lymfanestekierron häiriö

Valitse palvelu ja varaa aika.

Toimipisteet Viialassa ja Urjalassa.

Muita palveluita

Uusimpaan tutkimustietoon ja vuosien kokemukseen perustuvaa akuuttien vammojen jälkihoitoa, kroonisen kivun lievittämistä tai apua toimintakyvyn palauttamiseen.

Toimintakykyä pysyvästi parantavaa liikuntaa ja onnistumisen kokemuksia yhdessä ammattilaisen kanssa.

Huoltavaa, kehittävää tai ongelma-alueet huomioonottavaa harjoittelua omatoimisesti tai ohjaajan tuella – monipuolisesti varustellussa salissa.

Kehoa huoltavaa ja palautumista edistävää hierontaa lihaskipujen  tai jännitysten rentoutukseen.